Klub Musette

o.l.v. Peter Weda

Klub Musette is een product van de Volksmuziekschool Peter Weda en staat onder leiding van gediplomeerd muziekleraar Peter Weda.

In 1974 startte Peter Weda met Klub Musette. Het was toen voornamelijk een accordeongezelschap. Zij werden met de jaren versterkt door slaginstrumenten, gitaren, cello, marimba, orgel, keyboard, piano, accordina, zingende zaag, flexatoon, xylofoon, trompet,…….

Klub Musette verzorgde reeds honderden concerten in het binnen- en buitenland. Te Cannes (F), Luxemburg (L), Baden-Baden (D), Tilburg (NL), Rimini (It), Lido di Fermo (It) en Dolomieten (It) werden zij Europees kampioen in hogere afdeling. Klub Musette ontving van het Ministerie van Nederlandse Cultuur de “Medaille tot uitbreiding van de kunst der Volksmuziek” en “lof van de jury” van de Europese Accordeon Commissie voor deze prestaties.

Voor radio en TV is Klub Musette geen onbekende. Zij waren te gast bij verschillende VRT-programma’s. In het teken van “Het jaar van het kind” voerde Klub Musette voor de BRT-televisie de “Petrawals” uit.

Ook kan men Klub Musette regelmatig horen op verschillende radioprogramma’s zoals “Golfbreker aan zee”, “Radio Luxemburg”, “Deutsche Rundfunk”, “Radio France”, Radio Limburg, Radio 2: vroegere programma Golfbreker aan zee (kustoptredens), e.a.,...

Het repertoire van Klub Musette gaat van licht klassieke muziek, musette tot hedendaagse muziek. Het enthousiasme van de muzikanten leidde tot de realisatie van meerdere CD’s.